محل تبلیغات شما
مقدمه

مجله ثبت یار پیش از این درباره اینکه ورشکستگی به لحاظ قانونی چه ماهیتی دارد مطالبی را ارائه نمود. هم چنین در این باره صحبت کردیم که ورشستگی شرکا یک شرکت چه تاثیری می تواند بر شخصیت حقوقی شرکت داشته باشد و هم چنین برعکس٫ (تاثیر ورشکستگی شرکا بر وضعیت شرکت)

در این یادداشت کوتاه می خواهیم به این بحث بپردازیم که در صورتی که شرکت ورشکسته شود، شرکا در قبال دیون و تعهدات شرکت چه مسئولیت هایی دارند؟ آیا طلبکاران شرکت می توانند برای وصول مطالباتی که از شرکت داشته اند به شرکای شرکت مراجعه نموده تا آن ها از اموال شخصی خود، این دیون را پرداخت نمایند؟

برای پاسخ به این سوال که شرکا در صورت ورشکستگی نسبت به جبران بدهی های شرکت چه وظایف و مسئولیت هایی دارند، باید شرکت ها راه به دو دسته تقسیم نمود. اول شرکت های تضامنی و دوم سایر شرکت های تجاری پرکاربرد یعنی سهامی و مسئولیت محدود.
اول) در شرکت تضامنی

پیش از این درباره مفهوم مسئولیت تضامنی صحبت کردیم. در این جا به طور خاص باید بیان داشت در صورتی که شرکت بنا به دلایل متعارف دچار ورشکستگی شود، تمام شرکای شرکت تضامنی که اصطلاحاً شریک ضامن نامیده می شوند، شخصاً نسبت به جبران کل دیون و بدهی های شرکت دارای مسئولیت هستند. فلذا در صورتی که شرکت با سرمایه ثبتی ۲۰۰ میلیون تومان دچار ورشکستگی شده و ۱۰۰ میلیون تومان بدهی به بار بیاورد، طلبکار یا طلبکاران جهت وصول مطالبات خود می توانند به هر یک از شرکا شرکت مراجعه نمایند. هر چند ممکن است آن شریک، هنگام تشکیل شرکت، ۵۰ میلیون تومان از سرمایه شرکت را تامین کرده باشد.

نکته قابل توجه آن است که در صورتی که شریک ضامن بدهی شرکت را پرداخت نماید، متناسب با آورده هر یک از شرکا می تواند به آنان رجوع نموده و طلب خود را مطالبه نماید.
دوم) در شرکت های مسئولیت محدود و سهامی

در این نوع از شرکت ها صرف از نظر از برخی تفاوت های جزئی می توان بیان داشت که قاعده کلی آن است که مسئولیت شرکای شرکت در صورت ورشکستگی، محدود به میزان آورده آن ها در شرکت خواهد بود. فلذا به طور مثال اگر آورده شریکی ۵۰ میلیون باشد، صرفا به میزان همان ۵۰ میلیون نسبت به جبران بدهی های شرکت مسئول است. حتی اگر بدهی شرکت چند برابر این مبلغ باشد. البته اگر وی مدیر شرکت بوده و ورشکستگی معلول اشتباه یا تعمد وی باشد، نسبت به جبران مطالبات طلبکاران مسئول خواهد بود.

مسئولیت شرکا بعد از ورشکستگی

گزارش جستجوی مستند در خصوص سابقه اختراع ادعائی

تعیین هیات مدیره و بازرسین

شرکت ,مسئولیت ,ورشکستگی ,شرکا ,های ,بدهی ,به جبران ,نسبت به ,صورتی که ,در صورتی ,در این

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه ایرانیها myvegetrianism Reginald's collection umconjomus هریس مهد خوبی ها specalunla دوره آموزشی مکالمه زبان انگلیسی luapanbiti giolovorid dolrewither